Om AfricanCoffeeImporter

Vi är Joakim Jaksen och Bisrat Wondawek, två passionerade kaffeentusiaster och grundare av AfricanCoffeeImporter. Vår resa började med en gemensam passion för kaffe och ett starkt intresse för de rika kaffearven i världen. Medans Joakims bakgrund ligger inom företagande och kaffemissbruk - så föddes Bisrat in i lantbruket och en familjegård med fokus på kaffe - i hjärtat av Etiopien - och efter sin examen föll det naturligt att jobba med kaffe i familjeföretaget. Våra vägar korsades i Stockholm på ett fotbollsevent och den ena kaffen ledde till den andra som i sin tur banade väg för det som idag är AfricanCoffeeImporter.

Vi tror på att erbjuda enastående kaffeupplevelser som inte bara är av högsta kvalitet utan också skapar en positiv inverkan på de samhällen där kaffet odlas. Vi ska komma ihåg att våra kaffebönor, som skickas tusentals mil för att sedan förberedas för att stå redo att förgylla din dag, kommer ifrån årtionden av dedikerat jobb från bönderna - där tusentals par av händer noggrant väljer ut kaffebären när de nått sin peak. Genom att arbeta i ett tätt led med kaffebönder i Etiopien säkerställer vi att de får rättvist betalt och att de gynnas av våra partnerskap. Vi värdesätter transparens och hållbarhet i allt vi gör. Vi strävar efter att upprätthålla långvariga och meningsfulla relationer med våra bönder, leverantörer och kunder, samtidigt som vi säkerställer att vårt kaffe bearbetas och levereras på ett sätt som är hållbart samt skonsamt för miljön.

Genom de samlade erfarenheterna, kontaktnätet och starka teamet på plats i Etiopien samt i Sverige så kan vi nu erbjuda specialkaffe från några av världens finaste kafferegioner, Yirgacheffe och Guji. Detta har inspirerat oss att dela denna rikedom med kaffeälskare runt om i världen.
När du väljer oss kan du vara säker på att du får kaffe av högsta kvalitet som är noggrant utvalt och bearbetat för att behålla sina unika smaker och aromer. Vi är stolta över att vara en del av denna fantastiska resa från jord till kopp och vi ser fram emot att dela den med dig.

/ Joakim & Bisrat